Almekärrsskolans Traditioner

Almekärsskolan har många återkommande traditoner som Almekärrsdagen, Stamsjörundan, Valborgspromenden, Schottisfestival, jultemadagar, lucia, julavslutning och läsårsavslutning

Almekärrsskolans dag

En lördag på vårkanten anordnar Almekärrsskolans föräldraförening den årliga Almekärrsdagen för elever, föräldrar och lärare. Det är en dag med många olika aktiviteter. Man kan gå på poängpromenad, ta lotter, spela på chokladhjul, äta korv och fika. Dessutom uppträder eleverna i år fyra med dans och eleverna i år två och fem med trampetthopp. Det finns även utställningar att titta på.

amekärsdagenlotter

Jultemadagar

När en förförande doft av nybakta papparkakor sprider sig genom skolan och man hör julsånger Pepparkakorspelas överallt, då vet man att det är dags för våra uppskattade jultemadagar. Under två dagar går barnen runt på olika stationer där de bl.a. får stöpa ljus, göra julkort, baka pepparkakor och mycket mer.

Julavslutning

Julavslutning på Almekärr är något alldeles speciellt. Lärare, barn och föräldrar samlas på Julavslutningmorgonen medan det första gryningsljuset sakta letar sig fram. Vi går i fackeltåg till ängen där ett stort bål lyser upp gryningen. Där hålls det tal och vi sjunger och har vi tur får vi ett tidigt besök av jultomten. Här visas bilder från vår senaste julavslutning.

Valborgspromenaden Valborg

Varje år i samband med Valborg ordnar femmorna på skolan en poängpromenad med olika stationer på vägen för de andra eleverna. Eleverna går i åldersblandade grupper.

På stationerna är det olika aktiviteter där man samlar poäng. När man kommer i mål bjuds det på korv och bröd. Samtidigt samlar eleverna på skolan skräp i satsningen "Håll Lerum rent".

Schottisfestival

Schottis

Varje år firar vi nationaldagen med att ha schottisfestival.

Vi inleder med att sjunga nationalsången och dansar sedan schottis ner till fotbollsplan. Sedan dansas det vidare med olika folkdanser.

Stamsjörundan

Varje höst springer våra fyror och femmor runt Stamsjön. Sträckan är 6 km.
Treorna och tvåorna kommer  till start och målområdet och hejar fram sina äldre kamrater.
Bamba serverar korv och bröd.