Almekärrsskolans Traditioner

Almekärsskolan har många återkommande traditoner som Stamsjörundan, Valborgspromenden, nationaldagsfirande, jultemadagar, julavslutning med luciatåg och läsårsavslutning i musikens tecken. Almekärrsskolans föräldraförening anordnar dessutom Almekärrsskolans dag varje år en lördag i maj.

Stamsjörundan

Varje höst springer våra fyror och femmor runt Stamsjön. Sträckan är 6 km.
Treorna promenerar samma sträcka och övriga elever hejar fram sina äldre kamrater.

Valborgspromenaden Valborg

Varje år i samband med Valborg ordnar femmorna på skolan en poängpromenad med olika stationer på vägen för de andra eleverna. Eleverna går i åldersblandade grupper. Dagen är mycket uppskattad och främjar kamratskap mellan de olika åldrarna på skolan.

Jultemadagar

När en förförande doft av nybakta papparkakor sprider sig genom skolan och man hör julsånger Pepparkakorspelas överallt, då vet man att det är dags för våra uppskattade jultemadagar. Under två dagar går barnen runt på olika stationer där de får stöpa ljus, göra julkort, baka pepparkakor och mycket mer.

Julavslutning

Julavslutning på Almekärr är något alldeles speciellt. Lärare, barn och föräldrar samlas sista kvällen på teminen med fackeltåg och julsånger där Lucia, tärnor och tomtenissar sprider ljus i skogen.

Almekärrsskolans dag

En lördag på vårkanten anordnar Almekärrsskolans föräldraförening den årliga Almekärrsdagen för elever och föräldrar. Det är en dag med många olika aktiviteter. Man kan gå på poängpromenad, köpa lotter, spela på chokladhjul, äta korv och fika.

amekärsdagenlotter