Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Förskolans gård är stor och anpassad efter barnens behov av en stimulerande utemiljö. Naturen ligger inpå knuten och utnyttjas flitigt av alla avdelningar.

Rydsbergs förskola är en Reggio Emilia inspirerad förskola och har fyra avdelningar.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Årsredovisningen 2013

  Bra resultat i skolorna

  Så summeras ett avsnitt i den nyligen klara årsredovisningen för 2013. ”Ett år som präglats av pedagogisk verksamhetsutveckling i samklang med ekonomiska förutsättningar.”. Eller som man skulle kunna uttrycka det: skolverksamheten går ihop, kvaliteten ska behållas och nya förskolor har byggts. Årsredovisningen kan även med fördel användas i undervisningen, till exempel hur skattekronorna används…

 2. Flicka i skolmiljö

  Stabilt kunskapsresultat och hög trygghet i kommunens grundskolor

  Lerums kommun ligger på plats 35 i landet när det gäller det sammanvägda kunskapsresultatet i grundskolan. Det visar rapporten Öppna jämförelser i grundskolan, som presenteras av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. - Jag tycker att det är ett jättebra resultat i många delar. Det är ett kvitto på att vi har god kvalitet i våra skolor, säger Karin Persson, verksamhetschef Sektor lärande.

 3. Förskolans dag den 15:e maj

  Den 15:e maj firar vi förskolans dag i Lerums kommun. Almekärrsenhetens förskolor, Aspenäsenhetens förskolor och Knappekullaenhetens förskolor kommer tillsammans ha en karneval med sång och musik med samling på Bagges torg. Vi startat klockan 10:00. Alla är välkomna!