Fritidshem

Fritidshemmen på Tollered är uppdelat i tre grupper med integrerad fritidsklubb. På Turbinen har vi F-1. På Forsen är 2:ornas fritids. På ”Berget” (uppe på vinden) finns fritids för år 3 och klubben för 4-5:or.

Telefonnummer till oss:
Turbinen (F-1) 0302-52 21 06
Forsen (2) 0302-52 21 14
Berget (3-5) 076-610 64 24

Gemensam information gällande alla fritidsavdelningar

Rutiner på morgonen innan skolstart

Fritids har öppet mellan 7.30-17.00
Övriga tider samverkar vi med förskolan.

Öppning

Samtliga barn som har morgonomsorg från klockan 06.00 lämnas på förskolan, avdelning Göta och från klockan 6.45 på Sågen.
De som har omsorg efter 17.00 hämtas på förskolan, avdelning Göta.

7.30 hämtar fritidspersonalen de barnen som är på Sågen och går direkt ner till matsalen där frukosten serveras. Alla elever som har morgonomsorg ska gå med till matsalen även om man inte ska äta. Klockan 8 lämnar barnen matsalen och går ut på skolgården och är ute till 8.20 då skolan börjar.

Regler vid hemgång

Inget barn i åk 0-3 släpps hem från fritids själv eller med någon annan än vårdnadshavaren, utan att vårdnadshavaren själv meddelat fritidspersonalen om annat arrangemang. Detta meddelande ska vara i skrift. Muntliga meddelanden via barnet eller annan vuxen godtas ej. Då fritidsklubben är en öppen verksamhet gäller inte dessa regler för eleverna i år 4-5.

Stängning

Mellan 16.30-16.50 samlas 2:or och 3-5:or på Forsen eller Berget för att strax innan 17 gå ner till Turbinen. Vi samlar därefter ihop alla fritidsbarn och går ner till förskolan, avdelning Göta där vi är fram till stängning kl. 18.00

Det är viktigt att man respekterar de tider som man anmält på inlämnat schema, då det är utifrån dessa vi reglerar våra arbetstider och anpassar öppettiderna.