Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Bild på Berghults förskola

Med skogen runt knuten ligger Berghults förskola, granne med Berghultsskolan. Två av avdelningarna ligger i Berghultsskolans nybyggda lokaler. Vi är ute mycket och klär oss efter väder. Vi har åtta avdelningar: Biet, Fjärilen, Flugan, Grodan, Humlan; nyckelpigan, Syrsan och Trollsländan. Berghults förskola är en guldklassad förskola.

Hos oss verkar pedagoger och barn tillsammans för att utveckla demokratiska medborgare med stark tro på sin egen förmåga att lyckas. Vår verksamhet bygger på ett utforskande arbetssätt där barnens intressen och frågor blir utgångspunkten för undervisningen. Tillsammans med nyfikna barn, reflekterande pedagoger, delaktiga föräldrar, nya teorier och läroplansmål, förändras vårt arbetssätt och berikas med nya perspektiv. Vi tror att kunskap uppstår i meningsfulla sammanhang och att lärande sker tillsammans i goda relationer med andra, där vi reflekterar kring pedagogernas förhållningssätt, barns lärande samt miljön och materialets betydelse. För att arbeta systematiskt med kvalitetsarbetet använder vi oss av pedagogisk dokumentation som verktyg för att arbeta mot läroplanens mål och visioner. Berghults förskola har 8 avdelningar och ca 130 barn fördelade mellan yngre och äldre barn. Förskolan ligger i två hus, den ena med 6 avdelningar och den andra med 2 avdelningar. Båda förskolorna har en gemensam gård. På Instagram kan du få en bild av hur verksamheterna på våra förskolor ser ut: @pedagogista_berghult och @tredje_rummet.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Hälsovecka

  Under vecka 20 fokuserar vi på hälsa och mående på vår förskola. Vi kommer bland annat ha aktiviteter som miniröris, en spadag och en skräpplockardag.

 2. Årsredovisningen 2013

  Bra resultat i skolorna

  Så summeras ett avsnitt i den nyligen klara årsredovisningen för 2013. ”Ett år som präglats av pedagogisk verksamhetsutveckling i samklang med ekonomiska förutsättningar.”. Eller som man skulle kunna uttrycka det: skolverksamheten går ihop, kvaliteten ska behållas och nya förskolor har byggts. Årsredovisningen kan även med fördel användas i undervisningen, till exempel hur skattekronorna används…

 3. Flicka i skolmiljö

  Stabilt kunskapsresultat och hög trygghet i kommunens grundskolor

  Lerums kommun ligger på plats 35 i landet när det gäller det sammanvägda kunskapsresultatet i grundskolan. Det visar rapporten Öppna jämförelser i grundskolan, som presenteras av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. - Jag tycker att det är ett jättebra resultat i många delar. Det är ett kvitto på att vi har god kvalitet i våra skolor, säger Karin Persson, verksamhetschef Sektor lärande.