Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Bild på Berghults förskola

Med skogen runt knuten ligger Berghults förskola, granne med Berghultsskolan. Två av avdelningarna ligger i Berghultsskolans nybyggda lokaler. Vi är ute mycket och klär oss efter väder. Vi har åtta avdelningar: Biet, Fjärilen, Flugan, Grodan, Humlan; nyckelpigan, Syrsan och Trollsländan. Berghults förskola är en guldklassad förskola.

Miljöbyggnad Guld innebär en byggnad med stort fokus på hållbarhet, miljövänliga materialval, låg energiförbrukning och en bra innemiljö där både ljudmiljö, dagsljus och luftkvalitet ses över. Berghults förskolan är byggd i två våningsplan. På nedervåningen går det cirka 15 barn per avdelning, 1-3 år och på övervåningen cirka 21 barn på avdelningarna, 3-5 år. I Berghultskolans nya lokaler ligger två avdelningar. Trollsländan som ligger på entréplan har barn i åldrarna 1-3 år och Syrsan som ligger på övre plan och har barn i åldrarna 3-5 år.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Hälsovecka

  Under vecka 20 fokuserar vi på hälsa och mående på vår förskola. Vi kommer bland annat ha aktiviteter som miniröris, en spadag och en skräpplockardag.

 2. Årsredovisningen 2013

  Bra resultat i skolorna

  Så summeras ett avsnitt i den nyligen klara årsredovisningen för 2013. ”Ett år som präglats av pedagogisk verksamhetsutveckling i samklang med ekonomiska förutsättningar.”. Eller som man skulle kunna uttrycka det: skolverksamheten går ihop, kvaliteten ska behållas och nya förskolor har byggts. Årsredovisningen kan även med fördel användas i undervisningen, till exempel hur skattekronorna används…

 3. Flicka i skolmiljö

  Stabilt kunskapsresultat och hög trygghet i kommunens grundskolor

  Lerums kommun ligger på plats 35 i landet när det gäller det sammanvägda kunskapsresultatet i grundskolan. Det visar rapporten Öppna jämförelser i grundskolan, som presenteras av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. - Jag tycker att det är ett jättebra resultat i många delar. Det är ett kvitto på att vi har god kvalitet i våra skolor, säger Karin Persson, verksamhetschef Sektor lärande.