Hästhagens skola Foto av: Stefan Larsson
Hästhagens skola Foto av: Stefan Larsson
Hästhagenskolan Foto av: Tanja Olsen Sjögren
Föregående Nästa Spela Pausa

Hästhagenskolan ligger naturskönt i en dal mitt i bostadsområdet, där de flesta eleverna bor. Skolan har skogen och sjön inpå knuten.

Läs mer om skolan

Nyheter och på gång

fler saker på gång
 1. Julmarknad

  Pågår t.o.m. 20161214

  dec 14 2016

  Vi önskar er alla varmt välkomna till Hästhagenskolans årliga julmarknad, onsdagen den 14 december. I samband med julmarknaden har vi även luciafirande. Paviljongen uppträder i matsalen kl. 16.50-17.10 och Kulan kl. 17.15-17.30. Övriga elever uppträder i idrottshallen kl. 17.00-17.30.

 2. Skallsjö Kyrka

  Adventsamling

  Pågår t.o.m. 20161201

  dec 01 2016

  I dag promenerade hela Hästhagenskolan till Skallsjö K:A för den årliga adventsamlingen. Eleverna fick höra berättelsen om Jesu födelse och vi sjöng våra adventsånger. Fyra elever från årskurs 2 tände adventsljusen och läste verser. Vi önskar er alla en trevlig advent!

 3. Elever värmer upp inför de Olympiska Spelen

  Olympiska Spelen

  Pågår t.o.m. 20160818

  aug 18 2016

  Torsdagen den 18 augusti arrangerade Hästhagenskolan de Olympiska Spelen för åk 1-2. Eleverna var uppdelade i olika grupper, som representerade olika länder: Sverige, Jamaica, Brasilien, Grekland, Australien, Malaysia, Kanada, Kenya, Etiopien och Kamerun. Dagen började med att deltagarna tågade in med var sin fanbärare. Rektor Siv Josefsson höll tal innan OS-facklan kom in på skolgården. När…

 4. Skolstart

  Vi önskar alla nya och gamla elever välkomna till läsårets första skoldag tisdagen den 16 augusti kl. 8.10. Äntligen startar det!

 5. Fjärilar släpps ut i naturen

  Fjärilar

  Paviljongen har under maj månad följt fjärilarnas livscykel. På närt håll har Paviljongens elever fått studera hur larverna har förvandlats till puppor och sedan till fullbildade fjärilar. Måndagen den 30 maj fick alla fjärilarna komma ut i naturen. Alla fjärilar ville inte ut ur "buren". De fick få lite hjälp på traven av de vuxna.

 6. Elever i naturreservatet

  Naturreservatet

  Pågår t.o.m. 20160513

  maj 13 2016

  Klass 1A och 2A hade en underbar utflykt till Naturreservatet. Eleverna fick lära sig mer om  strömstaren, knipan, bävern, kungsfiskaren, forsärlan, laxen och åsandsländan. Eleverna hade turen att få se strömstaren precis när lärare Sofie berättade om fågeln. Eleverna passade även på att samla ihop skräp som de hittade under promenaden. Ett av fynden var en flaskpost. Tillbaka i skolan…