Nyhetsarkiv - Hästhagenskolan

Hästhagen Uddareds enhet

Stäng Kontakt

Kontakt

 • Hästhagen Uddareds enhet

Helena Rydén

Rektor Uddaredsskolan
0302-52 18 40
0725-20 68 50

Förskolechef
Sara Reynolds
0302-52 18 99
Blåsippans förskola
Hästhagens förskola

 

Karin Widegren
Förskolechef
0302-52 19 18
0722-091528
Vitsippans förskola
Smörblommans förskola

 

Martin Wennberg
Rektor Hästhagenskolan
0302-52 18 00 1. Fn-tillsammansdag Foto av: Rigmor Bomberg

  FN-dagen

  Publiceringsdatum: 2014-10-20 Torsdagen den 23 oktober hade Hästhagenskolan en tillsammansdag, där vi uppmärksammade FN-dagen. I åldersblandade grupper fick eleverna delta i fem olika stationer/aktiviteter: Quiz, Film, Lekar/Samarbetsövningar, Vimpelflaggor och Händer. Vi avslutade dagen med en gemensam sångsamling i idrottshallen.

 2. Kulan Foto av: Tanja Olsen Sjögren

  Invigning av nytt namn, Kulan

  Publiceringsdatum: 2014-10-20 I slutet av september hade Fritidshemmet Falken invigning av nytt namn. Eleverna fick vara med och klippa gulblått band, sjunga och hurra för det nya namnet KULAN. Eleverna fick sedan mingla med dricka och tilltugg. Senare på dagen hade Kulan drop in för vårdnadshavarna.

 3. Terminen är igång!

  Publiceringsdatum: 2014-08-19 Nu har terminen startat på Hästhagenskolan! Hela skolan hade en gemensam samling i idrottshallen där personalen önskade eleverna välkomna tillbaka med sång/dans. De nya 6-åringarna önskades välkomna till skolan med en liten presentpåse runt halsen (blyertspenna och suddgummi). Vi ser fram emot ett Gott samarbete under läsåret!

 4. Skolavslutning

  Publiceringsdatum: 2014-06-10 Tisdagen den 10 juni hade Hästhagenskolan sin skolavslutning. Vi avslutade läsåret med skön sång, glädje och gemenskap i backen mellan parkeringen och Paviljongen. Vi tackar er alla för det här läsåret och önskar er en riktigt trevlig sommar!

 5. Hästhagenlekar 2014 Foto av: Tanja Olsen Sjögren

  Hästhagenlekar F-2

  Publiceringsdatum: 2014-06-05 I dag hade årskurserna F-2 de årliga Hästhagenlekarna. I åldersblandade grupper fick de "leka" på åtta olika stationer: dragkamp, bollar på burk, 60 meter, frisbee, kubb, kast med liten boll, höjdhopp och kepsleken. Det var härligt att se alla glada och entusiastiska elever! Klicka här om du vill se fler bilder.

 6. Nääs Foto av: Tanja Olsen Sjögren

  Miljödag på Nääs

  Publiceringsdatum: 2014-05-30 Onsdagen den 28 maj hade Hästhagenskolan sin årliga miljödag på Nääs. I åldersblandade grupper promenerade vi till lekhusen vid Nääs. Längsmed vägen fick eleverna svara på frågor som handlade om återvinning och miljöpåverkan. När vi kom fram till Nääs kunde eleverna välja på ett antal aktiviteter. Vi lekte, fikade och hade riktigt trevligt tillsammans! Klicka här om…

 7. Betongföremål, Hästhagenskolans dag Foto av: Tanja Olsen Sjögren

  Hästhagenskolans dag

  Publiceringsdatum: 2014-05-21 Ett stort TACK till alla elever, vårdnadshavare, sponsorer och personal för all engagemang, arbete och givmildhet i samband med Hästhagenskolans dag. Skolgården blev en marknad och vi hade stånd av olika slag. Nytt för i år var betongföremål. Av de pengar vi får in går hälften av överskottet till Rumänien där vi har fadderskola och 50% används till Hästhagenskolans…

 8. Monika and the Explosions Foto av: Tanja Olsen Sjögren

  Monika and the Explosions

  Publiceringsdatum: 2014-05-15 Hästhagenskolan fick besök av Monika and the Explosions som en del av Skapande Skola. Efter en konsert med Monika and the Explosions i idrottshallen fick klasserna skriva sin egen låt (låtskrivarworkshop med Monika). Monika pratade om att det viktiga när man skriver en egen låt är att man tycker det är roligt att skriva och sjunga, och man ska våga vara sig själv.

 9. Underverksklubben Foto av: Tanja Olsen Sjögren

  Underverksklubben

  Publiceringsdatum: 2014-05-14 I dag fick Hästhagenskolan besök av Jonny och Bengt från Underverksklubben (som en del av Skapande skola). Vi fick ta del av en sightseeing-show där vi fick besöka jordens häftigaste sevärdheter. Underverk som människan skapat med sina bara händer runt om i världen: Påskön, Colosseum, Kinesiska muren, Det lutande tornet i Pisa, Panamakanalen, pyramiderna i Egypten…

 10. Hästhagenvarvet Foto av: Tanja Olsen Sjögren

  Hästhagenvarvet

  Publiceringsdatum: 2014-05-13 I dag var det dags för hela Hästhagenskolan att gå, jogga eller springa Hästhagenvarvet (4km). Samtliga deltagare fick medalj och en god glass när de kom i mål. Bra jobbat! Klicka här om du vill se bilder från dagen.