Tredje Rummet

Tredje Rummet är en kreativ ateljé med hållbarhet i fokus som finns på Rurik Holms väg 10B på Floda torg. Här kan barn och vuxna mötas för att undersöka material och miljö på många olika sätt och lära sig mer om ett hållbart förhållningssätt ekonomiskt, ekologiskt och socialt. Tredje Rummet är en del av sektor lärandes verksamhet för förskola.

Barnen är viktiga medskapare

Hästhagen-Uddareds förskolor har startat Tredje Rummet, leder arbetet gör Linda Linder som är ateljerista (konst- och kulturpedagog) i Lerums kommun. Tillsammans med barn och pedagoger utvecklas Tredje Rummet vidare. Barnen har varit och är viktiga medskapare genom hela uppbyggnaden.

Skräp är inte bara skräp, det kan alltid bli något annat

Tredje Rummet är också är en plats för alla de material som blivit över i samhället och som annars skulle slängas.  Barnen på Hästhagen-Uddareds förskolor var de som först tog med material som blivit över på deras förskolor till Tredje Rummet. I händerna på barnen och de vuxna får materialen nytt liv. Tillsammans med dem blir vi kreativa, nyfikna och förundrade! Som ett av barnen sa; Skräp är inte bara skräp, det kan alltid bli något annat.

Följ oss

Blir du nyfiken på att veta mer? Följ vårt arbete via Instagram där vi heter tredje_rummet. Kontaktperson för tredje rummet är Linda Linder.