Traditioner

Vi har många traditioner på skolan som vi genomför varje år. Här kan du läsa om dem.

Child Care en bild på texten: Tack för att ni vill hjälpa till! Foto av: Khavar Sajedi- ger chans till ett bättre liv

Hela skolan har tillsammans ett nytt projekt. Vi samlar in pengar som skickas till ett barnhem i Indien.

Child Care är en ideell förening som är med och stöttar ett barnhem i Indien. Insamlade pengar går oavkortat till barnhemmet.

Det finns för närvarande cirka 100 flickor på barnhemmet i åldrarna 6 – 15 år.

En del flickor på barnhemmet är föräldralösa. Andra har föräldrar som är så fattiga att de inte kan ta hand om dem och ge dem de förutsättningar ett barn behöver.FN samling på vår skola den 24/10-2013. En förälder berättar om ett barnhem i Indien. Foto av: Khavar Sajedi
Flertalet barn kommer från extremt fattiga områden i bergen innanför Keralas kust.

Läs mer på; www.childcare.se eller titta gärna på filmen (3 min.)

FN  Bild på FN- samling, rektor, en förälder, en lärare och skolbarnenFoto av: Khavar Sajedi

Vi firar FN tillsammans i de olika arbetslagen.

Vi har en stor samling , alla klasser samlas i vår gymnasiksal på FN dagen den 24 oktober.

Marknad

Vi har haft marknad på vår skola i samband med FN-dagen, den 24 oktober. Hela skolan har haft olika aktiviteter och har sålt saker som leksaker, Bilder på leksaker på ett bord. Foto av: Khavar Sajedikakor, äppelsylt, våfflor och mycket mer. Insamlade pengar går oavkortat till barnhemmet i Indien.

Halloween

Vi firar Halloween på fritidshemmen och fritidsklubben.

Lucia

Sedan många år tillbaka har vi ett gemensamt luciafirande. Det startar 7.45. Då är föräldrar välkomna till vår innergård. Barnen kommer in på gården och sjunger några luciasånger. Femmorna har ett eget tåg och sjunger även i stämmor. Sedan är föräldrarna välkomna in i sina barns grupper för en stunds gemenskap runt fikakorgen.

Disco

Under vårterminen har hela skolan disco en kväll i mars. Vi har en egen discjockey som står för musiken. Det finns även en del aktiviteter för barnen under kvällen. Några barn uppträder och det är även danstävling. Vi har god hjälp av barnens föräldrar under kvällen.

Valborg

På Valborg kommer en pensionärskör och sjunger in våren tillsammans med oss på skolan.
Resten av dagen ägnar vi åt diverse lekaktiviteter.