Skolbiblioteket

Välkomna till Knappekullaskolans skolbibliotek.

”Om du vill att ditt barn skall bli intelligent, läs för det. Om du vill att det skall bli ännu intelligentare, läs ännu mer för det.” - Albert Einstein
”Det finns inga barn som hatar att läsa; det finns bara barn som ännu inte har hittat rätt bok.” - Frank Serafini
Jag vill skriva för en läsekrets som kan skapa mirakel. Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker.” – Astrid Lindgren

I skolbiblioteket kan eleverna låna aktuella böcker, både skönlitterära och faktaböcker. Böckerna är uppställda delvis i olika genrer, så det ska vara lätt att hitta passande böcker efter intresse och smak. Här finns t.ex. hyllor för Fantasy/science fiction, Hästar, Idrott, Kärlek, Manga, Mysterier, Skräck, vampyrer och spöken, Äventyr m.m.

Klasserna blir under året inbjudna till bokprat.

Jag arbetar i skolbiblioteket på tisdagar mellan 8.10-13.30.  Då hjälper jag gärna eleverna att hitta passande böcker!

Med vänlig hälsning,SkolbiblioteketFoto av: Camilla Palmqvist

Annika Holmberg