Om förskolan

Torpstugans förskola med sin stora härliga gård, ligger centralt i Lerums kommun, nära skog och natur, bibliotek, komvux och med gångavstånd till centrum och Lerums station.

På förskolan finns två storavdelningar, Skogen och Ängen med barn mellan 1-6 år samt en yngrebarnsavdelning, Sländan. Vi har en stor härlig gård som inspirerar till lek och fantasi.

Vår målsättning är:

• att få barnen att känna sig trygga, trivas och ha roligt
  • att lyfta fram det enskilda barnets resurser och personlighet för att stärka självförtroendet
  • att skapa situationer där barnen samtalar, samarbetar och engagerar sig
  • att få barn och föräldrar att känna sig delaktiga i en bra verksamhet
  • att omsätta förskolans läroplan efter barngruppens behov här och nu
Vårt arbete baseras bland annat på Förskolans läroplan Lpfö 98 (reviderad 2010), samt kommunens Barn och Ungdomsplan. På Knappekullaenheten (som även består av Hallsås och Höjdens förskolor) har vi även egna mål som vi arbetar efter, dessa ändras år från år.
Bebishand håller om en vuxens pekfingerLärandet börjar tidigt

Torpstugans förskola
Odhners väg 2