Vägus, åk 4-5

Klassiskt kan vara alldeles oemotståndligt och hur coolt som helst. Samtidigt. Västra Götalands Ungdomssymfoniker är inte bara formidabla musiker utan behärskar också konsten att spela klassiskt på ett sätt som inte lämnar någon utanför.VägusFoto av: okänd

Berömda stycken eller storslagna symfonier – allt framförs med den omisskännliga lusten och energin som blivit Vägus speciella kännetecken. Och symfoniorkestern förnyas ständigt, bara dirigenten Simon Phipps har varit med sedan starten 2000.

Musikerna är mellan 14 och 20 år, och för många blir Vägus ett minne för livet. Att vara en del av en symfoniorkester med 80 av Västra Götalands bästa unga musiker är en känsla utöver det vanliga.

Nyfiken på hur det kan låta? Här hittar du ett videoklipp från Vägus konsert på Göteborgs konserthus den 1 februari 2012.

Dag:

27 januari 2014,

Tid:

11.00 & 12.15

Plats:

Rydsbergsskolans idrottshall

Pris:

50:-/elev (inklusive abbonerad buss*)

*Busstransport erbjuds elever och lärare vid skolor i Östad, Gråbo, Floda, Stenkullen och Tollered.

Bokning & fakturering:

Bokning sker via kulturombud/rektor till tomas.eriksson@lerum.se. Eposta antal elever/enhet senast 30 september. Bokning är bindande. Fakturering sker i februari 2014. Begränsat antal platser.

Eventuella frågor besvaras av Tomas Eriksson, kultursamordnare förskola-årskurs 5

telefon: 0302-52 12 73