Behåller NIU-certifiering

Publiceringsdatum : 2014-01-23

Lerums Gymnasium är en av 30 skolor i Sverige som får fortsätta att bedriva NIU-innebandy. Svenska Innebandyförbundet och Skolverket har bestämt vilka gymnasium som får förlängt NIU-certifiering.

NIU står för nationellt godkänd idrottsutbildning. Från att det tidigare funnits 41 NIU-innebandygymnasium kommer det från höstterminen 2016 finnas 30 certifierade skolor.

– Det här är ett kvitto på att vi bedriver en bra innebandyutbildning. Ihop med Katrinelund och Hulebäck blir vi ett av Sveriges största innebandyområde. Tillsammans arbetar vi för att eleverna som går på innebandygymnasierna ska spela i elitverksamheter berättar Magnus Sundell, innebandyinstruktör.

En anledning till att Lerums Gymnasium får behålla sin certifiering är att båda instruktörerna är välmeriterade tränare och behöriga idrottslärare.

Lerums Gymnasium bedriver sedan hösten 2012 nationellt godkänd idrottsutbildning i innebandy. Lerums Gymnasium är sedan 1986 riksidrottsgymnasium för segling.  Läs mer om NIU innebandy här.