Färdighetsprov musik

Publiceringsdatum : 2020-05-08

Du som har sökt till Estetiska programmet med musikinriktningen på Lerums Gymnasium är välkommen att göra färdighetsprov i musik.

Onsdagen den 20:e maj klockan 9 samlas vi i huvudentrén vid Eken. Under dagen kommer du att få göra ett gehörsprov och ett spelprov. Tider för spelprov meddelas efter gehörsprovet. Om du vill finns det möjlighet att äta lunch i vår matsal.

Om du inte har möjlighet att komma hör av dig till Lars Lindberg, lars.lindberg@lerum.se

Provet består av 2 delar

Spelprov

  • Här ges du möjlighet att visa upp dina musikaliska färdigheter under cirka 15 minuter. Om du vill kan också ta med en egen videoinspelning som vi kan titta på.
  • Du spelar/sjunger upp på det instrument som du i första hand kommer att spela på programmet. Spelar du flera instrument så visa gärna detta. Stil, genre eller stycke väljer du själv.
  • Vill du ta med andra som ackompanjerar dig går det också bra.
  • Om du vill att vi ska ackompanjera dig ber vi att du skickar noter till oss i god tid innan uppspelningen. Skriv ditt namn och telefonnummer på noterna så ringer och bestämmer tid för övning.

Gehörsprov

Eftersom vi ingår i Göteborgsregionen har vi alla samma intagningsprov. Gehörsprovet är inspelat på CD som vi lyssnar på. Här testar vi din förmåga att lyssna och särskilja korta melodier, rytmer och ackord från varandra. Provet tar cirka 40 minuter.

Det är en fördel om man kan lite om noter men man måste inte kunna noter för att komma in på programmet. Förslag på teoribok: Musikalisk språklära – Thord Gummesson

Frågor?

Har du frågor så får du gärna ringa eller maila Lars Lindberg; 
Mobil; 0761-66 41 97 eller lars.lindberg@lerum.se

Välkommen!