Estetiska programmets färdighetsprov

Publiceringsdatum : 2021-03-02

Du som sökt estetiska programmet inriktning musik, teater eller bild och form på Lerums Gymnasium kallas till färdighetsprov. Det här gör vi för att se vilka tidigare erfarenheter du som söker utbildningen har.

Du kan få max 280 poäng på färdighetsprovet. Den totala poängen blir betygsvärdet från årskurs 9 plus resultatet på färdighetsprovet.

Tider för färdighetprov inför hösten 2021

Du kommer få brev hemskickat med mer information om hur färdighetsproven går till.

Bild och form

Färdighetsprovet gör du hemma och skickar sedan foton på dina bilder. Det här ska du så snart som möjligt. E-posta färdighetsproven till bildlärare Maja Sjöström maja.sjostrom@lerum.se. I brevet som du får hemskickat finns information om vilka delar provet består av.

Musik - torsdag 20 maj klockan 9

Vi möter dig i huvudentrén vid Eken. Du kommer att göra ett gehörsprov och därefter ett spelprov. Tiden när du ska spela/sjunga för oss meddelas efter gehörsprovet. Om du vill finns det möjlighet att äta lunch i vår restaurang.

Teater - måndag den 17 maj klockan 15.30

Vi kommer att genomföra färdighetsprovet på distans. Du får träffa teaterlärarna och vi kommer att dela upp provet i tre delar. Vi vill att du har kameran på så att vi kan göra några enkla roliga teaterövningar. Beroende på hur många vi blir så delar vi upp i mindre grupper. Du som sökt teaterinriktningen kommer att få en meetlänk skickat till dig.