(Jul)cabaret i ny skepnad

Publiceringsdatum : 2017-11-03

Lerums gymnasiecabaret återuppstår i ny skepnad och presenterar en julcabaret: "Hosianna i höjden - ett absurt familjedrama med magiskt glitter”. Årets cabaret är skapad i samarbete med estradpoeten Olivia Bergdahl.

I cabareten deltar ett 40-tal elever från gymnasiets alla program. Eleverna gör allt från att sjunga, dansa, agera och spela i orkestern till att själva skapa scen, dekor, smink och kostym.

Lerums gymnasiecabaret firar 32 år i år, och har kommit att bli en institution i kommunen. I 31 år leddes projektet av Gösta Janson men i år tar Tinna Ingelstam över stafettpinnen. Nytt för årets cabaret är också att föreställningen har flyttat från att spelas på våren till juletid.

Olivia Bergdahl vann 2007 som 17-åring svenska mästerskapen i poetry slam och debuterade samma år med diktsamlingen "Demo". Nu debuterar Bergdahl som textförfattare till en scenföreställning. Hon har skapat ett absurt familjedrama med hög igenkänning och många komiska situationer. Regisserar gör som sagt Tinna Ingelstam, skådespelare och teaterlärare på Lerums gymnasium.

Föreställningen kommer att spelas med tre offentliga föreställningar på Dergårdsteatern och för alla gymnasiets elever och elever i årskurs 9.

Offentliga föreställningar

Söndag 10 dec kl. 18.00 (premiär)
Onsdag 13 dec kl. 19.00

Biljettpris 99 kr