Nominerad till Guldäpplet

Publiceringsdatum : 2019-08-27

Erik Winerö, lärare och förstelärare i digitalisering på Lerums Gymnasium, är nominerad till lärarpriset Guldäpplet bland annat för sitt arbete med att skapa mer tillgängliga lärmiljöer med it som stöd.

Det kan handla om att stötta och utmana lärare att ibland tänka om när de utformar sin undervisning, eller om att använda IT-stöd för att förtydliga och skapa struktur på enskilda lektioner.

– Det är såklart jätteroligt att vara nominerad. Det är trots allt bara en nominering, men det är klart jag blir smickrad säger Erik Winerö och fortsätter

– Det går inte att jobba framgångsrikt digitalt utan nyfikna kollegor. Nomineringen är lika mycket skolans som min.

Guldäpplet är ett lärarstipendium och delas ut årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Årets pristagare koras på Bokmässan i Göteborg den 27 september. Priset består av ett stipendium på 25.000 kronor och ett glasäpple med inläggning i äkta guld, blåst av mästarna vid Bergdala Studioglas i Småland.