Lerums gymnasium fortsätter med distansundervisning

Publiceringsdatum : 2020-12-21

Under de två första veckorna i januari, fram till 24 januari fortsätter gymnasiet med distansundervisning. Gymnasiesärskolan är undantagen. Det kan också förekomma andra undantag.

På samma sätt som höstterminen avslutades börjar alltså vårterminen. Sent i fredags den 18 december meddelade regering och folkhälsomyndigheten att man rekommenderar att gymnasieskolan fortsätter med distans och/eller fjärrundervisning. Så kommer det att bli här på Lerums gymnasium.

Vissa undantag

Gymnasiesärskolan är undantagen. Det kan också förekomma andra undantag. Respektive rektor avgör detta och meddelar så under fredagen den 8 januari. Håll därför noga koll på vad som gäller för just dig. Huvudprincipen är dock distansundervisning/fjärrundervisning för alla. Schemat gäller.

Dämpa smittspridning

Skälet är att smittspridningen ökat kraftigt i landet under de senaste veckorna. Regering och Folkhälsomyndigheten har därför beslutat om nya tuffare restriktioner för att dämpa smittspridning och trycket på vården. Att hålla gymnasieskolan fortsatt stängd för närundervisning är en av dessa åtgärder.

Skillnaden mellan distansundervisning och fjärrundervisning

Distansundervisning är undervisning där lärare och elev är skilda i tid och rum. Fjärrundervisning är man åtskilda i rum men inte tid. Undervisningen sker digitalt men enligt ordinarie schema. Lerums gymnasium praktiserar i första hand fjärrundervisning men det finns också inslag av distansundervisning. Ofta används ”distansundervisning” som ett gemensamt begrepp.

Med hopp en avkopplande jul- och nyårshelg och ett ljusare 2021.

Göran Careborg, Verksamhetschef
Lerums gymnasium