Nominerad till utmärkelsen årets UF-lärare

Publiceringsdatum : 2021-02-04

Läraren Malin Ternestedt är nominerad till utmärkelsen årets UF-lärare. Tävlingen korar den UF-lärare som under året har utmärkt sig lite extra i sin ansträngning för sina elever. Det är organisationen Ung företagsamhet, UF, som står bakom priset.

- För mig som UF-lärare är det viktigt att UF-företagandet följer den utveckling vi ser i vår omvärld. Coronapandemin har inspirerat till steg inom digitalisering där UF-företagens försäljning i hög grad flyttats till digitala marknadsplatser. UF-eleverna har mött nya utmaningar med nyfikenhet och trots distansundervisning har de på ett imponerande sätt drivit sina företag berättar Malin Ternestedt.

Årets UF-skola 2020

Lerums gymnasium utsågs till årets UF-skola 2020. Ett pris som har sin grund i ett gott samarbete mellan skolan, kommunen och kommunens näringslivsenhet.

- Det är fantastiskt att få arbeta i en kommun där skola, näringsliv och kommun visar så stort intresse för vårt UF-arbete. Utmärkelsen ”Årets UF-skola 2020” gav ny energi till fortsatt utvecklingsarbete. Nomineringen till Årets UF-lärare är hedrande, men framförallt så ser jag mig som en representant för alla kollegor som på olika sätt bidragit till vårt viktiga arbete säger Main Ternestedt.

Torsdagen den 18 mars 2021 koras vinnarna i UF-tävlingarna på den livesända prisutdelning klockan 18.00.