Operation dagsverke 4 maj

Publiceringsdatum : 2016-04-28

Den 4 maj kommer elever på gymnasiet att jobba en dag för att samla pengar till UNHCRs och Röda Korsets flyktingarbete.

Nu har privatpersoner, företag och föreningar en chans att få hjälp av gymnasiets ungdomar i en dag mot att ni bidrar till vår insamlingskampanj. Alla insamlade medel går oavkortat till stödarbete för flyktingar runt om i världen.

Vill du sätta våra ungdomar i arbete den 4 maj?

Inget arbete är för svårt eller enkelt. Anmäl ditt intresse till oss på gymnasiet. Vi sätter inget tak på ersättning men räknar med att ni tycker vår kampanj och arbetsinsats är värd 300 kronor. Alla pengar sätts in/svischas till skolans insamlingskonto. Vill ni bjuda ungdomarna på en fika, går det självklart bra.

Eleverna är försäkrade via skolan.

Anmäl plats till

Sven Larsson, 0709-314508, sven.larsson@lerum.se
Olof Olsson, 0736-633584, olof.olsson@lerum.se
Lena Friberg, lena.friberg@lerum.se

På gymnasiet går i år cirka 50 elever som anlänt till Sverige sedan i somras. De bor runt om i kommunen och jobbar nu hårt med att lära sig svenska och komma in det svenska skolsystemet och samhället. Tillsammans med två klasser på Samhällsvetarprogrammet kommer de att gå ut och göra ett dagsverke till förmån för UNHCRs arbete med flyktingar runt om i världen. Vi har fantastiskt fina ungdomar och vi vill att du som inte normalt sett träffar skolungdomar ska får möta dem och göra nytta tillsammans med dem.