Så här kommer årets student att firas

Publiceringsdatum : 2020-05-14

Det finns och har funnits många synpunkter på hur studenten ska gå till. Från första början har det varit klart att det inte blir som vanligt. Det är både sorgligt och tråkigt att våra elever inte kan få exakt den studentdag som man så länge sett fram emot. Vi från skolledningen har hela tiden haft som mål att våra elever ska kunna få en fin och värdig student utan att vi äventyrar smittskyddet.

Det råder en pandemi. Situationen är mycket allvarlig. Det är bokstavligen en fråga om liv och död. Vi som skola har ett stort ansvar att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Men det har också var och en. Det personliga ansvaret är stort. 

Så här kommer studenten 2020 att gå till

  • Det kommer inte att ske några gemensamma samlingar. Allt sker inom klassens ram.
  • Första klassen börjar klockan 9 och den sista springer ut klockan 15. Klasserna har fått sina olika tider skickade på e-post.
  • Studenterna samlas på anvisad plats vid rätt tid och hämtas där av mentorerna.
  • Det kommer inte att tas en gemensam gruppbild. Vi hade hoppats på det men det är inte förenligt med tankarna om social distansering för att för hindra smittspridning.
  • Därefter går man till ett klassrum i någon av alla våra byggnader. Vi hoppas på en fin samling med klasskamrater, mentorer och eventuellt andra undervisande lärare. Lättare mat kommer att serveras. Det blir stipendieutdelning, bildspel, rektor medverkar och säkert mycket annat trevligt.
  • Klassen springer ut på exakt tid från byggnaden Granen.

Inga anhöriga vid utspringet

Tyvärr ger vi ingen möjlighet för studenten att bjuda in familj, släkt och vänner. Eftersom vi vill att studenterna lämnar skolan direkt efter utspringet ser vi gärna att studenten hämtas. Den som hämtar är i så fall välkommen att se på utspringet.

Studentflak är förbjudet

Lagstiftning för detta är precis på plats vilket innebär att polisen har rätt att ingripa.

Utspringet filmas

Detta ger möjlighet för familj, släkt och vänner att se det i realtid. Vi kommer att arrangera så att de elever som inte vill synas på bild kan undvika det. Vi återkommer om var och hur man kan ta del av det websända utspringet.

Ingen alkohol

Alkohol är naturligtvis inte tillåtet. Det är en skoldag.

Brev skickas hem

Om detta och mer detaljerat om dagen informeras i brev hem till studenter under nästa vecka.

Vi är övertygade om att vi tillsammans kan göra studentdagen den 5 juni till en fin och värdig avslutning på gymnasiet.

Vi ses då!

Skolledningen
Genom
Göran Careborg, Verksamhetschef