Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Om gymnasiet

Lerums Gymnasium ligger i en vacker parkmiljö, bara några minuters promenadväg från Lerums centrum och lokaltågen. Vi är 1300 elever och 170 i personalen som har Lerums gymnasium som en gemensam arbetsplats.

Det är vi, elever och personal, som tillsammans skapar Lerums Gymnasium. Det är viktigt för oss att du som elev lär känna såväl lärare som övrig personal.

Utvecklas på dina egna villkor

Till oss kan du komma och känna att du kan vara dig själv och utvecklas på dina egna villkor. Du möts av lärare som ger dig pedagogiska utmaningar, och som helhjärtat stöder dig. Men vi ställer också krav. Du måste själv ta ansvar för dina studier och vara aktiv i undervisningen. Det är en förutsättning för att du ska nå ett bra studieresultat. Läs mer om våra program och inriktningar här.

Bärbara datorer till alla elever

Vi vill att Lerums Gymnasium ska vara ett modernt gymnasium i absolut toppklass. Du som väljer Lerums Gymnasium ska få de bästa möjligheterna att lyckas med dina studier. Därför får du som börjar hos oss en egen bärbar dator som du ansvarar för och disponerar under hela din gymnasietid.

Hos oss ser vi datorn som ett lika naturligt arbetsredskap som papper och penna en gång var. Skillnaden är den att möjligheterna idag är så oändligt mycket större. Det är dessa möjligheter vi vill erbjuda dig.

Organisation

Vår skola är indelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. För övriga funktioner samt samordning inom skolan finns en verksamhetschef. Läs mer om vår organisation här.