Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Sjukanmälan och ledighet

Telefonnummer för sjukanmälan 0515-77 70 15. Sjukanmälan som rings in gäller för hela dagen. Du behöver inget konto till Skola24 för att ringa in din sjukanmälan.

Sjukanmälan ska göras innan din första lektion.

  • Sjukanmälan som rings in innan klockan 12 registreras samma dag.
  • Anmälan som kommer in efter klockan 12 registreras för nästa dag.

I Skola24:s mobilapp kan du anmäla frånvaro för del av dag, till exempel vid tandläkarbesök. För att kunna använda appen behöver du ett konto till Skola24. Eleverna får sina inloggningsuppgifter vid skolstart. Elev som saknar kontouppgifter vänder sig till administrationen. 

Information till vårdnadshavare

Skola24 används för att registrera elevernas frånvaro och informera om frånvaro till vårdnadshavare. I Skola24 kan du se ditt barns schema, frånvaro, attestera anmäld frånvaro och göra sjukanmälan.

Konto till Skola24

Om du ringer behöver du inte någon särskild inloggningsuppgift. För att använda dator eller app behöver du ett konto till Skola24. Har eleven gått i grundskola i Lerum används samma inlogg som tidigare. Saknar du konto till Skola24 kan du ansöka om konto. När eleven blir myndig kan du som förälder inte längre ta del av frånvaron.

Glömt ditt lösenord?

Har du glömt sitt lösenord eller användarnamn, kan du begära nytt på inloggningssidan.

Har du frågor om Skola24 vänd dig till administrationen.

Omdömen i skola24

En gång per termin får eleverna på gymnasiet ett digitalt omdöme i Skola24. Det är ett omdöme som tar hänsyn till de moment som genomförts hittills i kursen.

Ledighetsansökan

Ledighet från enstaka lektioner ansöker du hos den lärare under vars lektionstimma du behöver vara ledig. Om du behöver vara ledig mer än en enstaka lektion så talar du med din mentor. Skolan ger inte ledighet för nöjesresor (solresor, skidresor med mera). Vid olovlig frånvaro har du inte rätt till stöd för att ta igen det du missat när du varit borta. 

Sjukanmälan personal

Sjukanmälan för personal sker på telefonnummer 0302-52 13 64.