Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Studieresor i världen

Utbyten och internationella kontakter är en viktig del av utbudet på Lerums Gymnasium.

Skolan har utbyten med flera skolor i olika länder och varje år reser ett antal elever ut på studieresor framför allt i Europa, men även längre bort i världen.

Bangalore

Samhällsinriktningen på Samhällsvetenskapsprogrammet har sedan 2008 ett utbyte med Christ University i Bangalore i Indien. Varje år besöker ungdomar från universitetet Lerums Gymnasium och elever från gymnasiet åker till Indien. 

Österrike

Sedan slutet av 90-talet har El- och energiprogrammet haft ett utbyte med yrkesskolor i Österrike. Elever får anmäla intresse att under sitt tredje år göra tre av sina nio APL-veckor i Österrike. Under dessa tre veckor bor våra elever hos en elev från den Österrikiska skolan. Eleverna från Österrike är motsvarande i Lerum under tre veckor och arbetar då på elföretag i regionen. Lerums Gymnasium söker varje år medel för att eleverna på elprogrammet inte ska behöva betala för resan och boendet. Läs mer på El- och energiprogrammets sida

Italien

Melfi

Utbytet med den kommunala skolan Liceo scientifico i Melfi i Basilicata startade under 2008. Utbytet med Liceo scientifico i Melfi sker årligen.

Rom

Teknikprogrammet har ett utbyte med skolan Liceo Scientifico Plinio Seniore. 

Ryssland, Moskva

Samhällsvetenskaplig inriktning på samhällsvetenskapsprogrammet har ett utbyte med en skola i Moskva: The Youth center for creative work "Bibirevo".