Studieresor i världen

Utbyten och internationella kontakter är en viktig del av utbudet på Lerums Gymnasium.

Skolan har utbyten med flera skolor i olika länder och varje år reser ett antal elever ut på studieresor framför allt i Europa, men även längre bort i världen.

Bangalore

Samhällsinriktningen på Samhällsvetenskapsprogrammet har ett utbyte med Christ University i Bangalore i Indien. Ungdomar från universitetet har besökt Lerums Gymnasium och elever från gymnasiet har varit i Indien. Hösten 2015 reste åtta elever och två lärare till Bangalore och i slutet av april 2016 hälsar vi elever från Indien välkomna till Lerum. Se bilder från resan hösten 2016.

Österrike

Sedan slutet av 90-talet har El- och energiprogrammet haft ett utbyte med yrkesskolor i Österrike. Elever får anmäla intresse att under sitt tredje år göra tre av sina nio APL-veckor i Österrike. Under dessa tre veckor bor våra elever hos en elev från den Österrikiska skolan. Eleverna från Österrike är motsvarande i Lerum under tre veckor och arbetar då på elföretag i regionen. Lerums Gymnasium söker varje år medel för att eleverna på elprogrammet inte ska behöva betala för resan och boendet. Läs mer på El- och energiprogrammets sida

Italien

Melfi

Utbytet med den kommunala skolan Liceo scientifico i Melfi i Basilicata startade under 2008 med att en klass från Liceo scientifico besökte Lerum. Våren 2009 och hösten 2011 besökte elever från Estetiska programmet skolan. Under läsåret 2014/2015 fortsatte utbytet. I september 2015 besökte 13 elever och två lärare Lerum. Under april maj 2016 åker en grupp elever och lärare ner till Italien. Läs mer om besöket 2015.

Rom

Teknikprogrammet har ett utbyte med skolan Liceo Scientifico Plinio Seniore. Se bilder från resan till Rom september 2016 på Facebook.

Ryssland, Moskva

Samhällsvetenskaplig inriktning på samhällsvetenskapsprogrammet har ett utbyte med en skola i Moskva: The Youth center for creative work "Bibirevo".

Utbyte med Baldone i Lettland

Sedan flera år har Lerums Gymnasium ett utbyte med vänorten Baldone i Lettland. Hit åker elever bland annat för sommarpraktik.

Ung och aktiv i Europa

Introduktionsprogrammen har sedan 2008 en utbytesverksamhet via EU-projektet "Ung och aktiv i Europa". Elever och lärare har bland annat besökt Beverley i England och Vitryssland. Läs mer om utbytet 2014.