Inloggning för vårdnadshavare till Vklass

Lerums Gymnasium använder en Internet-baserad webblösning, Vklass (www.skolrapport.se), för att du som vårdnadshavare ska kunna se ditt barns frånvaro. Tjänsten är kostnadsfri för dig.

Vklass kontakt

För att få tillgång till tjänsterna fyller du i ett Vklass-kontrakt med ditt barns namn, personnummer och klass samt dina kontaktuppgifter. Ditt personnummer används för att kunna identifiera dig som vårdnadshavare. För att kunna registrera dig som användare till Vklass måste du meddela oss din e-postadress. När ditt Vklass-konto är registrerat får du ett e-postmeddelande med användarID och lösenord.

Två vårdnadshavare

Om ni är två vårdnadshavare som vill ha tillgång till Vklass för ert barn så behöver ni lämna in en blankett för respektive vårdnadshavare.

Du kan endast se ditt eller dina egna barns frånvarominuter och anledning till frånvaron. Observera att du ansvarar för att din användarID och lösenord till Vklass inte lämnas ut till obehöriga.

Myndiga elever

Vårdnadshavare har endast tillgång till Vklass för elever som ej är myndiga. När eleven fyller 18 år så kopplas vårdnadshavare automatiskt bort.

Frånvaroanmälan via telefon

Frånvaron anmäls via telefonnummer 08-519 093 21.

Tryck in elevens tiosiffriga personnummer följt av 0# och invänta svar att anmälan är mottagen. Vårdnadshavares personnummer behöver ej knappas in!

Sjukanmälan ska göras innan din första lektion. Sjukanmälan som rings in innan klockan 14.00 registreras samma dag. Anmälan som kommer in efter klockan 14.00 resistreras nästföljande dag.

Glömt lösenord

Har du glömt ditt lösenord till Vklass klickar du på "Glömt lösenord" på inloggningssidan på vklass.se. 

Problem med inloggning till vklass

Elever vänder sig till Magnus Lindgren.Vårdnadshavare vänder sig till Annika Wilhelmsson

Mer information

Ladda hem