Stipendier och samarbete med näringslivet

Lerums Gymnasium arbetar för att ha många kontakter utåt och utbyte med det lokala näringslivet. Samarbetet märks till exempel i form av stipendier och priser.

Lerums Ljusgröna miljöpris 

Lerums kommun introducerade det ljusgröna miljöpriset för klimatsmart nytänkande 2013. I 25 år hade Lerums kommun delat ut miljöpris för goda insatser inom hållbar utveckling. Nu utvecklades priset med nytt innehåll och namn.

Illustration av blad med vattendroppe och under står texten Lerums ljusgröna miljöpris.Under namnet Lerums ljusgröna miljöpris vill kommunen stimulera bra idéer för hållbara jobb och utveckla samverkan mellan näringsliv och gymnasieelever. Elever från Lerums gymnasium får chans att tillsammans med företag på orten utveckla hållbara miljöprojekt. Tillsammans ska man under ett antal månaders samarbete förverkliga nya idéer. Priset är egentligen två pris, bästa tjänst och bästa produkt. Pristagarna i respektive kategori kommer att vinner sammanlagt 100 000 kronor. Där 75 000 går till företaget och 25 000 till eleven/eleverna. Våra samarbetspartners är Ung Företagsamhet, ÅF-konsult och Business Region Göteborg.

2015 års Ljusgröna miljöpris delades ut till Ellen Sjöstrand och Elin Olsson i TE3A som tillsammans med Sven Henriksson, Jutabo AB och Mikael Sonnsjö Arkitektkontor AB har skissat på möjligheterna att upprätta ett studentboende i Stenkullen. Läs mer om prisutdelningen här.


Samarbete med ICA Kvantum

ICA Kvantum i Lerum har i samarbete med Handels- och administrationsprogrammet på Lerums gymnasium inrättat två stipendium som riktar sig till avgångselever. Stipendiet utses av ledning för skolans Handelsprogram och eleverna får på studenten blommor, diplom, 5 000 kronor och sommarjobb på ICA Kvantum.

2014 års stipendiater är My Düring och Kevin Nordgren från HA3 med motiveringarna:

My Düring

My har under alla tre åren på ett positivt och trevligt sätt, både i skolan och på sina praktikplatser, alltid gjort sina åtaganden med ett glatt humör och hög ambition. Hon har alltid samverkat med klasskamrater, handledare och lärare på ett föredömligt sätt.

Kevin Nordgren

En slowstarter som under dessa tre åren har utvecklats till att bli engagerad och ambitiös säljare med glimten i ögat