Gröna tråden

Vinn upp till 50 000 kronor på hållbarhet! Gröna tråden är en hållbarhetstävling för elever i årskurs 3 på Lerums gymnasium. I tävlingen söker Lerums kommun skolarbeten som på ett eller annat sätt fokuserar på hållbar utveckling i någon av dess dimensioner. Det innebär att arbetet handlar om ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

För att kvalificera sig för tävlingen behöver arbetet dessutom inkludera en samverkan/kontakt med ett företag, organisation eller förening. Detta kan ske både lokalt, regionalt eller internationellt.

Ny chans för studenter 2020

”Gröna tråden” ställdes in våren 2020 på grund av coronapandemin. Vi kommer istället ha prisutdelning i höst. Ni kan alltså anmäla ert bidrag via nedanstående länk. Sedan kommer ni att kallas till ledningsgruppen på förmiddagen onsdagen den 26 augusti för att presentera er idé. Efter det kommer några bidrag att träffa en jury från kommunen som utser pristagare (inget datum bestämt ännu). Viktigt är att ni har aktuella kontaktuppgifter så att vi kan få kontakt med er. 

Sista datum för ansökan är 15 juni 2020. 

//Skolledningen på Lerums Gymnasium

Hur går tävlingen till?

Egna eller andras skolarbeten kan nomineras av både elever eller lärare/handledare. Fyll i formuläret på den här sidan. Sista dag att lämna in bidrag till tävlingen är 15 april 2020.

Chans att vinna 50 000 kronor 

Vinnande bidrag tilldelas upp till 50 000 kronor (delas vid flera deltagare). Juryn även kan besluta om att dela ut andrapris och den totala prissumman är 50 000 kronor.

Anmälan till Gröna tråden hösten 2020