Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Lerums ljusgröna miljöpris

Lerums ljusgröna miljöpris delades ut 2014 och 2015.

Lerums ljusgröna miljöpris 2015

2015 års miljöpris går till Ellen Sjöstrand och Elin Olsson från teknikprogrammet årskurs 3 som tillsammans med Sven Henriksson, Jutabo AB och Mikael Sonnsjö Arkitektkontor AB vann Lerums ljusgröna miljöpris. De har tillsammans skissat på möjligheterna att upprätta ett studentboende i Stenkullen.

Juryns motivering

Vinnaren av Lerums ljusgröna miljöpris 2015 tar ett helhetsgrepp i linje med Vision 2025 som på ett konkret sätt fångar alla tre hållbarhets dimensioner. Samtidigt fyller idén på ett unikt sätt ett viktigt behov på marknaden med en tydlig målgrupp.

Läs mer om Lerums ljusgröna miljöpris


Lerums ljusgröna miljöpris 2014

Miljöprisutdelning 2014Den första upplagan av det nya miljöpriset "Lerums ljusgröna miljöpris" är nu avslutad. Prisutdelning hölls på Kommunfullmäktiges sammanträde torsdagen den 22 maj där Göran Careborg, verksamhetschef för gymnasiet, och Daniel Eriksson, representant för kommunstyrelsen, höll i utdelningen.

De lyckliga och balklädda killarna, Jonathan Lannö och Jonas Elisson från Teknikprogrammet årskurs 3, som vann sken ikapp med solen. Detta arbete som killarna gjort har under året har blivit handlett av Ditte Hesslegård och Christer Lindblad lärare på Lerums Gymnasium och Christoffer Sveder från Clean Motion AB.

Årets arbete med det nya miljöpriset har skapat flera nya spännande kontakter för skolan att bygga vidare på inför nästa års upplaga av miljöpriset. På prisutdelningen deltog även samarbetspartners från UF (Ung Företagsamhet) och ÅF-konsult så det borgar för fortsatt gott samarbete mellan skola och arbetsliv.

- Jag ser redan fram emot nästa år och hoppas då att fler, både elever, lärare och lokala företag vill vara med säger projektledaren Anita Attestål.

Juryns motivering

Det vinnande bidraget står i en klass för sig med en väl genomarbetad analys och marknadsundersökning. Ett bidrag som vågar tänka utanför boxen och öka miljömedvetenheten för kommun och invånare. Bidraget löser vardagsproblem och skapar nya arbetstillfällen för unga.