Dator- & kommunikationsteknik

Dagens moderna hem är fyllda av teknisk utrustning för nytta och nöjen. Datorer i nätverk och hemmabiosystem med avancerade ljudanläggningar. Analogt och digitalt smälter samman i nya spännande kombinationer.

dator- & kommunikationsteknikÄr du intresserad av denna nya teknik? Vill du jobba i en ständigt utvecklande miljö? Tänkbara yrkesområden är hemelktroniktekniker, nätverkstekniker eller varför inte med IT-support. Det finns även möjligheter att läsa vidare på högskola.

På inriktningen Dator- och kommunikationsteknik läser du om hur dagens moderna hemelektronik fungerar. Du får också lära dig om datorns uppbyggnad från grunden och hur den kommunicerar via nätverk. Du utvecklar också en känsla för serviceyrket där professionellt bemötande av människor är en viktig del.

I utbildningen ingår 15 veckors företagsförlagd utbildning. Där har du chansen att pröva på vad som passar dig bäst och möjlighet att knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

Vill du studera vidare?

Vi rekommenderar att du också läser kurserna svenska 2 och svenska 3 för att få grundläggande behörighet till högskolan. Engelska 6 är också en behörighetskurs, men det är obligatoriskt på El- och energiprogrammet. Prata med din studie- och yrkesvägledare för att få reda på vilka kraven är för den utbildning du är intresserad av. 

Vi är stolta över att samarbeta med

J2 Elteknik AB Lineback AB Alf Ericson Elektriska AB
logga logga elteknik och kommunikation
     

Kontakt

Jan Andersson, programansvarig
jan.andersson@lerum.se, 0302-52 15 36

Lars Andersson, rektor
lars.andersson@lerum.se, 0302-52 13 40

Sanna Pitkänen, studie- och yrkesvägledare
Sanna.Pitkanen@lerum.se 0302-52 13 79