Elteknik

I vår vardag finns det mängder av apparater och kommunikationsmedel som vi använder. På inriktningen Elteknik får du lära dig hur de skall installeras och hur de fungerar. Oavsett vilket yrke du väljer inom branschen får du möjlighet att fortbilda dig och lära ny teknik.

elteknikEfter gymnasiet finns möjlighet att fortsätta direkt ut i arbetslivet. Många av de arbeten som erbjuds ställer stora krav på självständighet. Skolan ger dig därför många tillfällen att självständigt planera och utföra arbeten.

Att vara miljömedveten blir allt viktigare i framtiden. Vår bransch arbetar med ständig utveckling inom området energiteknik. Vi ger dig redan i skolan kunskap och förståelse för hur du kan bidra till en bättre ekologisk hållbar utveckling.

I utbildningen ingår 15 veckors arbetsplatsförlagd utbildning där man får tillfälle att knyta värdefulla kontakter med företag. Möjlighet finns att göra en del av praktiken i Österrike.

Utbildningen leder till arbete inom stark- och svagtrömsinstallationer som till exempel installation av larm, datanät, belysning eller kraftanläggningar.

Vill du studera vidare?

Vi rekommenderar att du också läser kurserna svenska 2 och svenska 3 för att få grundläggande behörighet till högskolan. Engelska 6 är också en behörighetskurs, men det är obligatoriskt på El- och energiprogrammet. Prata med din studie- och yrkesvägledare för att få reda på vilka kraven är för den utbildning du är intresserad av.


Vi är stolta över att samarbeta med

 

J2 Elteknik AB Lineback AB Alf Ericson Elektriska AB
logga logga  elteknik och kommunikation
     

Kontakt

Jan Andersson, programansvarig
jan.andersson@lerum.se, 0302-52 15 36

Lars Andersson, rektor
lars.andersson@lerum.se, 0302-52 13 40

Sanna Pitkänen, studie- och yrkesvägledare
Sanna.Pitkanen@lerum.se 0302-52 13 79