Hotell och turism

Att arbeta inom Hotell- och turism är spännande och socialt och passar dig som vill ha ett roligt och varierande jobb. För närvarande upplever turismen i Sverige en uppgång både inom hotell- och konferensverksamhet.

Vidareutbildningar inom branschen finns det gott om, allt ifrån kortare utbildningar på folkhögskolor i Sverige till fyraåriga hotellmanagementutbildningar. På Hotell och turismprogrammet kommer vi att erbjuda en inriktning; Hotell och konferens.

Hotell och konferens

Lerums Gymnasiums första klass på Hotell- och turismprogrammet har startat. Med ledord som kreativitet och entreprenörskap anpasssar vi utbildningen för framtidens yrken inom hotell och turism.

Tillsammans med våra samarbetspartners Comwell Aspenäs herrgård, IBIS Hotel Lerum, Nääs fabriker Hotell och restaurang och Nääs Slott skapar vi de allra bästa förutsättningarna för våra elever.
Vi sätter fokus på vad du behöver för ditt kommande arbetsliv. Du får bland annat:

  • 15 veckors yrkespraktik inom hotell och turism
  • Teoretiska studier på ett praktiskt och utmanade sätt under lektionstid
  • Många lärorika och meningsfulla studiebesök
  • Planera och genomföra konferenser

HotellPå inriktningen Hotell- och konferens får du lära dig mer om att arbetsuppgifterna på ett hotell eller konferensanläggning är en blandning av kundservice och administrativt arbete. På ett hotell tar man emot gäster, ser till att de får den service de förväntar sig, iordningställer för möten och konferenser och tar hand om våningsservice som städning och bäddning.

Som receptionist ska du vara hotellets ansikte mot kunderna. Du säljer hotellets tjänster, bokar in gästerna och hjälper dem tillrätta. Du får grundläggande kunskaper i service, ekonomi och data.

Konferensanläggningar – och många hotell – anordnar konferenser och möten. Du får lära dig att organisera i stort och smått, boka och förbereda hotellrum och konferenslokaler.

Ett område som växer allt mer är arrangemang och olika event. Det kan gälla mässor, konserter med också arrangemang för olika företag, till exempel kick-off, kundträffar och personalfester. Du får lära dig om entreprenörskap och att hitta kreativa och roliga lösningar för dina kunder.

 


 

Kontakt

Elsa Jacobsson, programansvarig
elsa.jacobsson@lerum.se, 0302-52 10 18

Sara Nilsson, rektor
sara.nilsson@lerum.se, 0302-52 13 45

Inger Green, studie- och yrkesvägledare
inger.green@lerum.se, 0302-52 15 74