Medier, information & kommunikation

Våga välja journalistik!

glad tonårstjej med en dator.Samhällsprogrammet Journalistik-media fortsätter att locka elever från hela regionen men nu med nytt namn. Konceptet är precis som innan med journalistik som redskap för att lära sig att kommunicera skriftligt, verbalt och visuellt. Det är utan jämförelse det bästa verktyget för svenska, samhällskunskap och många andra kurser i skolan.

– Tiden på JM betydde väldigt mycket för min utveckling. Innan vågade jag inte ens ringa ett viktigt samtal. Nu vågar jag det och mycket mer, säger Michael Verdicchio, avgångselev 2009.
Inriktningens natur gör det möjligt att samarbeta utåtriktat långt utanför skolans gränser. Göteborgs-Posten och Lerums Tidning är bara ett par av våra samarbetspartners.
Ett stort engagemang, mycket kreativitet och annorlunda verklighetsbaserade arbetsformer kännetecknar den nya journalistiska profilen med start 2011. Vi vill att du ska våga synas, våga höras och våga välja profilen journalistik.

Samarbete med radio Floda

Mellan oktober och januari kan du på måndagar lyssna på journalistikelevernas personliga krönikor i Radio Floda. Läs mer här


Kontaktinformation

Mattias Stadler, programansvarig
mattias.stadler@lerum.se, 0302-52 15 44

Astrid Kling, rektor
astrid.kling@lerum.se, 0302-52 13 67, 0761-29 54 66

Sanna Pitkänen, studie- och yrkesvägledare
Sanna.Pitkanen@lerum.se, 0302-52 13 79