Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Ansökan

Du gör ditt val till gymnasiet på webbplatsen www.indra2.se. Bor du i en kommun utanför Göteborgsregionen kontaktar du din studie- och yrkesvägledare som hjälper dig med ditt val.

Alla elever i årskurs 9 som är registrerade i Indra och som går i skolan i Göteborgsregionen får inloggningsuppgifter till webbplatsen. Inloggningsuppgifterna skickas hem till dig. Inloggningsuppgifter är ditt personnummer och ett lösenord.

För ansökningstider se www.indra2.se.

Om du bor i en kommun utanför Göteborgsregionen ska du göra en ansökan i din hemkommun och lämna den till antagningskansliet där. De skickar den sedan vidare till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen.

Antagning till introduktionsprogrammen

Det finns fyra introduktionsprogram som på olika sätt fungerar som introduktion till något av de andra programmen i gymnasieskolan eller som en väg till arbetslivet. Om du vill välja ett introduktionsprogram ska du vända dig till studie- och yrkesvägledaren på din skola som kan hjälpa dig att göra valet. Information om introduktionsprogrammen på Lerums Gymnasium.

Att söka idrottsprofil i Indra

När du söker program och skola på webbplatsen för gymnasievalet www.indra2.se väljer du samtidigt kursen Idrott och hälsa - specialisering under knappen Extraval.

När du sökt program och idrott specialisering 1 fyller du i formuläret som finns här. Där meddelar du vilken idrott du söker.

Om du söker Innebandy NIU eller Segling NIU eller RIG anmäler du dig via riksidrottsförbundet. Observera att NIU och RIG-ansökan gäller enbart NIU eller RIG-platsen på respektive skola. Du måste därför även söka ett gymnasieprogram. Det gör du genom www.indra2.se

Ansökan till Gymnasiesärskolan

Du skickar din ansökan till ansvarig för Gymnasiesärskolan i hemkommunen.

Om jag inte kommer in?

Om du inte kommit in på något av dina val men står som reserv har du ändå en chans i augusti då uppkomna reservplatser fördelas.

Din ansökan

Alla elever i regionen kan söka till gymnasiet via Indra2