Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Bredda din utbildning

Du har många olika kurser att välja bland. Du kan exempelvis läsa utökad engelska, studera film eller varför inte ta en kurs i naturguidning. Individuellt val ingår i samtliga nationella program. Du ska läsa 200 poäng under dina år på gymnasiet.

I januari ska du som går i årskurs 1 på Lerums Gymnasium att göra dina val inför årskurs 2 och 3. Valen kan skilja sig lite beroende på vilket program du går. Valet sker via en webbplats. Du börjar läsa kurserna på höstterminen i årskurs 2 och 3. De flesta kurser är på 100 poäng.

Kurskatalog 2020/2021

Kurskatalogen 2020/2021 - för blivande årskurs 2

I kurskatalogen finns bland annat information om kurser som ingår i utbudet för individuellt val och information om behörighet, meritpoäng och om att läsa vidare.

Du kan använda det individuella valet till att fördjupa dig inom det egna programmet eller att bredda din utbildning med kurser från andra program eller inriktningar. Du kan välja kurser efter intresse och/eller kurser som ökar din behörighet till högskolan.

Vilka kurser startar?

För att en kurs ska starta krävs att det blir tillräckligt många som vill läsa kursen. Gränsen för om en kurs ska starta eller inte varierar på typ av kurs. Beslut om en kurs ska starta tas av skolledningen i maj.