Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Tränarpresentation

En drar åt höger, en åt vänster. Målet är detsamma, att skapa fartig och rolig innebandy.

Mattias Flodén och Magnus Sundell, tränare på innebandyprofilen, visste redan när de var aktiva, unga spelare hur de ville att innebandy skulle spelas.
− Vi var de som var för tekniska och tog för mycket risker. Vi ville ha fart, fläkt och mycket teknik, säger Magnus Sundell, en av de två tränarna.
Idag är sporten där, publikfriande, med egen tv-tid och med utrustning det bara gick att drömma om för tjugo år sedan. Innebandyn som sport har haft en enorm utveckling. Både utrustning och spel har genomgått stora förändringar. Utrustningen tas fram för den enskilde spelaren i material som tagit sporten till nya höjder.
− Skolklubborna idag var det man hade på match då. Nu går klubborna knappt sönder längre, så säkerhetsaspekten har ökat, säger Mattias Flodén, som utöver sin tränarroll på Lerums Gymnasium också är ny sportchef i FBC Lerum.
De båda tränarna träffades för snart 20 år sedan som aktiva i samma lag. De spelade på den då högsta nivån i Sverige. Nu blir det spel i division 5. Men de gamla takterna sitter i. Den här säsong gjorde de mest poäng i hela Göteborg. Sedan har de båda intagit rollen som tränare och coach. Magnus Sundell tränar damerna i IBF Göteborg, som gör en stor elitsatsning. Som tränare på Lerums Gymnasium kommer Mattias Flodén att jobba mycket med elevernas individutveckling, medan Magnus Sundell koncentrerar sig mer på spelet. Men de är delaktiga i allt båda två och framhåller det positiva med att den ena är vänsterhänt och den andra högerhänt.
− Det är ett riktigt plus att vi spelar med klubban åt olika håll, säger Magnus Sundell.
Alla elever kommer att få arbeta med sin fysprofil, med konditions- och styrketester. Sedan görs kontinuerliga avstämningar för att eleverna ska kunna följa sin egen utveckling. När det är lugnt i elevernas klubblag kan tempot bli hårdare i skolträningen och tvärt om. När det är försäsong i klubbarna blir det mycket teknik och boll i skolan. En del idrottsrelaterad teori är det också. Som gamla spelare har de båda tränarna erfarenhet av både skador och sjukdomar, och poängterar vikten av att hitta balans i träningen med vila och kost.
− Det är vårt ansvar som vuxna, att sätta en gräns, hitta en balans och inte pressa. Det kan vara svårt för spelaren själv att göra, säger Magnus Sundell.
− Vi har ögonen på spelarna och ser när det krisar. Vi vill också ha en öppen dialog med eleverna, så att vi kan anpassa träningen för varje individ, säger Mattias Flodén.
De har sina tränarfilosofier klara. Mattias Flodén lyfter fram engagemang, kamratskap och utveckling. Magnus Sundell, glädje, vilja och tålamod.
− Man ska tycka att det är roligt. Vilja måste alltid finnas att träna och samarbeta. Man måste ha tålamod. Det tar tid att nå resultat och det går upp och ner.

 

Kontakt

Mattias Flodén, tränare

Magnus Sundell, tränare