Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Pedagogiskt och socialt arbete

Vill du arbeta med människor? I så fall är det den här inriktningen som du ska välja. Du som börjar inriktningen pedagogisk och socialt arbete till hösten 2021 har även yrkesexamen som personlig assistent.

Behovet av utbildad personal är stort och möjligheterna att få ett utmanande och roligt jobb direkt efter studenten är mycket goda. Väljer du denna inriktning kommer du få en yrkesexamen som barnskötare, elevassistent och personlig assistent.

En stor del av utbildningen utgörs av praktik. Av erfarenhet vet vi att en bra och väl fungerande praktik är nyckeln till framgång. Du är därför garanterad en handledare på praktikplatsen som samverkar nära med skolan för att se till att din utbildning ska bli så bra som möjligt.

Alla kommuner i Sverige söker personer med pedagogisk utbildning! Barnskötare är till exempel ett av de yrken som brukar listas som bristyrke. Med en examen från Barn- och fritidsprogrammet har du väldigt goda möjligheter att få en anställning direkt efter gymnasiet.


Kontakt

Programansvarig pia.kihlander@lerum.se

Programansvarig olof.olsson@lerum.se, 073-663 35 84

Rektor astrid.kling@lerum.se, 0302-52 13 67, 0761-29 54 66