Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Ekonomi

Vill du starta eget? Är du intresserad av ekonomi och samhällsfrågor? Vill du veta mer om affärsvärlden och om företagande? Då är inriktningen Ekonomi ditt val. Detta är en inriktning som också ger dig stora valmöjligheter för fortsatta studier. Ett exempel på detta är att matematik 3 ingår som obligatorisk kurs vilket gör att du kommer att vara väl förberedd för många högre utbildningar inom ekonomi och samhällsliv.

Intresserad av ekonomi och samhällsfrågor?

Ekonomi- och Juridikinriktningen har flera likheter. Kurserna Företagsekonomi 1 och Privatjuridik finns i med i båda.

Läser du Ekonomi får du kunskaper inom många företagsekonomiska områden så som marknadsföring, bokföring och ledarskap. Du lär dig hur ekonomiska förhållanden fungerar och samspelar. Du får pröva på företagande på riktigt genom att starta och driva ett eget företag. Du får också möjlighet att knyta nya kontakter och du skaffar erfarenheter som du har nytta av i framtiden.

Vi arbetar för att utveckla dina entreprenöriella förmågor. Det innebär bland annat att du får möjlighet att vara aktiv och kreativ, att du får ta ansvar, att du får upptäcka möjligheter och att du får lösa problem. På så sätt kan du påverka såväl innehåll som arbetssätt. I arbetet bryter du ibland traditionella ämnesgränser och reflekterar kring detta med studiekamrater och lärare. Vi tränar mycket på att använda olika kommunikationsformer i det dagliga arbetet och har nära kontakt mellan elever och lärare. 


Kontakt

Annika Börjel, programansvarig
annika.borjel@lerum.se, 0302-52 10 16

Karin Thira Bark, programansvarig
Karin.ThiriaBark@lerum.se

Lars Andersson, rektor
lars.andersson@lerum.se, 0302-52 13 40

Kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare