Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Juridik

Intresserad av juridik och samhällsfrågor? Vill du i framtiden jobba med frågor som har med lag och rätt att göra? Du vill kanske bli polis, advokat eller socionom? Är du intresserad av juridik och samhällsfrågor? Då är Juridikinriktningen ditt val.

Inriktningen ger dig kunskaper om demokratiska rättigheter och skyldigheter för privatpersoner, företag, organisationer och myndigheter. Du får analysera och bedöma juridiska problem inom olika områden. Du får utveckla dina kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar.

Kurserna i juridik innehåller områden som brott och straff, hur och varför lagar kommer till, tolkas och förändras. Du får också kunskap om hur skyddet för mänskliga fri- och rättigheter fungerar. Du studerar internationell rätt och du får lära dig hur EU fungerar.

På Juridikinriktningen vill vi självklart att du tar egna initiativ, att du är med och påverkar och att du tar ansvar för din egen utbildning. Vi arbetar för ett gott arbetsklimat och för goda relationer mellan elever och lärare. Du kommer att få arbeta i ämnesövergripande projekt som utvecklar dina kompetenser, exempelvis problemlösningsförmåga, kritiskt förhållningssätt och kreativitet.

Som juridikelev läser du kurserna Entreprenörskap och företagande, samt får möjlighet att starta och driva eget företag (UF).


Kontakt

Annika Börjel, programansvarig
annika.borjel@lerum.se, 0302-52 10 16

Karin Thira Bark, programansvarig
Karin.ThiriaBark@lerum.se

Lars Andersson, rektor
lars.andersson@lerum.se, 0302-52 13 40

Kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare