El- & energiprogrammet

Tycker du om teknik? Vill du lära dig mer om hur elektricitet och digitala nätverk fungerar? Då är El- och energiprogrammet ett bra val. Här får du en gedigen utbildning som leder direkt till kvalificerade och välbetalda jobb, men också naturligtvis till möjligheter för vidare studier.

På Lerums gymnasium kan du från hösten 2020 läsa inriktningen elteknik.

I vår vardag finns det mängder av apparater och kommunikationsmedel som vi använder. På inriktningen Elteknik får du lära dig hur de skall installeras och hur de fungerar. Väljer du denna inriktning är möjligheterna att få ett kvalificerat, roligt och välbetalt jobb direkt efter gymnasiet mycket goda. Men naturligtvis kan du också planera din utbildning hos oss så att du dessutom kan fortsätta att studera vidare på högskola.

Planera och utföra arbeten

Många av de yrkesområden som utbildningen leder till ställer stora krav på självständighet. Därför fokuserar vi särskilt på att du som elev ska lära dig att på egen hand planera och utföra arbeten. Vi läger stor vikt vid att du ska få en god förståelse för hur du i framtiden kan bidra till en bättre ekologisk hållbar utveckling. Vi vet att ny teknik och klok användning av energi är nödvändiga för en god framtida miljö.

Praktik ger värdefull erfarenhet

I utbildningen ingår 15 veckors praktik. Där får du värdefull erfarenhet av att arbeta på företag och goda tillfällen att knyta kontakter för framtiden. Hos oss finns också möjlighet att göra en del av din praktik i Österrike.

Vill du studera vidare?

Vi rekommenderar att du också läser kurserna svenska 2 och svenska 3 för att få grundläggande behörighet till högskolan. Engelska 6 är också en behörighetskurs, men det är obligatoriskt på El- och energiprogrammet. Prata med din studie- och yrkesvägledare för att få reda på vilka kraven är för den utbildning du är intresserad av.

Vi är stolta över att samarbeta med 

J2 Elteknik AB Lineback AB Alf Ericson Elektriska AB
logga logga elteknik och kommunikation
     

Kontakt

Christina Söderman, rektor
christina.soderman@lerum.se 0302-52 13 41

Kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare