Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

El- och energi

Tycker du om teknik? Vill du utbilda dig till elektriker inom eldistribution eller installation? Då är El- och energiprogrammet ett bra val. Här får du en gedigen utbildning som leder direkt till kvalificerade och välbetalda jobb, men också naturligtvis till möjligheter för vidare studier.

På Lerums gymnasium kan du från hösten 2020 läsa inriktningen elteknik.

I vår vardag finns det mängder av apparater och kommunikationsmedel som vi använder. På inriktningen Elteknik får du lära dig hur de skall installeras och hur de fungerar. Möjligheterna att få ett kvalificerat, roligt och välbetalt jobb direkt efter gymnasiet är mycket goda. Naturligtvis kan du också planera din utbildning hos oss så att du dessutom kan fortsätta att studera vidare på högskola och universitiet.

Presentation från öppet hus

Se el- och energiprogrammets presentation från öppet hus. Länk till Youtube, öppnas i nytt fönster.

Planera och utföra arbeten

Många av de yrkesområden som utbildningen leder till ställer stora krav på självständighet. Därför fokuserar vi särskilt på att du som elev ska lära dig att på egen hand planera och utföra arbeten. Vi lägger stor vikt vid att du ska få en god förståelse för hur du i framtiden kan bidra till en bättre välfärd utifrån de globala målen i Agenda 2030. Vi vet att ny teknik och klok användning av energi är nödvändiga för ett hållbart samhälle.

Praktik ger värdefull erfarenhet

I utbildningen ingår 15 veckors praktik. Där får du värdefull erfarenhet av att arbeta på företag och goda tillfällen att knyta kontakter för framtiden. Hos oss finns också möjlighet att göra en del av din praktik i Österrike.

Vill du studera vidare?

Vi rekommenderar att du också läser kurserna svenska 2 och svenska 3 för att få grundläggande behörighet till högskolan. Engelska 6 är också en behörighetskurs, men den är obligatorisk på El- och energiprogrammet. Prata med vår studie- och yrkesvägledare för att få reda på vilka kraven är för den utbildning du är intresserad av.

Kontakt

Lars Andersson, rektor
e-post: lars.andersson@lerum.se, telefon 073-660 48 20 

Håkan Larsson, programansvarig
e-post: Hakan.Larsson@lerum.se, telefon 076-895 02 14

Kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare