Dator- & kommunikationsteknik

Den här inriktningen är inte sökbar för elever som ska börja årskurs 1 hösten 2020. Dagens moderna hem är fyllda av teknisk utrustning för nytta och nöjen. Analogt och digitalt smälter samman i nya spännande kombinationer.

Är du intresserad av denna nya teknik? Vill du jobba i en ständigt utvecklande miljö? Tänkbara yrkesområden är nätverkstekniker eller varför inte IT-support. Självklart kan du enkelt lägga upp din utbildning så att den också leder till en grundläggande högskolebehörighet. Eftersom en betydande del av utbildningen utgörs av programmering skapas naturligt goda möjligheter för vidare utbildning och jobb inom detta område. Här får du också grundläggande kunskaper om hur datorer är uppbyggda och hur de kommunicerar via nätverk.

En viktig del av utbildningen är också träning i ett professionellt bemötande av människor och en känsla för god service. Utbildningen utgörs bland annat även av 15 veckors praktik på företag, där du får chansen att prova på det som passar dig bäst samt får goda möjligheter att knyta värdefulla kontakter för framtiden. Möjlighet finns att göra en del av sin praktik i Österrike. Fråga oss om du vill veta mer.

Vill du studera vidare?

Vi rekommenderar att du också läser kurserna svenska 2 och svenska 3 för att få grundläggande behörighet till högskolan. Engelska 6 är också en behörighetskurs, men det är obligatoriskt på El- och energiprogrammet. Prata med din studie- och yrkesvägledare för att få reda på vilka kraven är för den utbildning du är intresserad av. 

Vi är stolta över att samarbeta med

J2 Elteknik AB Lineback AB Alf Ericson Elektriska AB
logga logga elteknik och kommunikation