Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Elteknik

I vår vardag finns det mängder av apparater och kommunikationsmedel som vi använder. På inriktningen Elteknik får du lära dig hur de skall installeras och hur de fungerar. Väljer du denna inriktning är möjligheterna att få ett kvalificerat, roligt och välbetalt jobb direkt efter gymnasiet mycket goda. Men naturligtvis kan du också planera din utbildning hos oss så att du dessutom kan fortsätta att studera vidare på högskola.

Många av de yrkesområden som utbildningen leder till ställer stora krav på självständighet. Därför fokuserar vi särskilt på att du som elev ska lära dig att på egen hand planera och utföra arbeten. Vi läger stor vikt vid att du ska få en god förståelse för hur du i framtiden kan bidra till en bättre ekologisk hållbar utveckling. Vi vet att ny teknik och klok användning av energi är nödvändiga för en god framtida miljö.

I utbildningen ingår 15 veckors praktik. Där får du värdefull erfarenhet av att arbeta på företag och goda tillfällen att knyta kontakter för framtiden. Hos oss finns också möjlighet att göra en del av din praktik i Österrike.

Vill du studera vidare?

Vi rekommenderar att du också läser kurserna svenska 2 och svenska 3 för att få grundläggande behörighet till högskolan. Engelska 6 är också en behörighetskurs, men det är obligatoriskt på El- och energiprogrammet. Prata med din studie- och yrkesvägledare för att få reda på vilka kraven är för den utbildning du är intresserad av.


Vi är stolta över att samarbeta med

 

J2 Elteknik AB Lineback AB Alf Ericson Elektriska AB
logga logga  elteknik och kommunikation