Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Bild och formgivning

Vill du utveckla dina estetiska förmågor inom bild och formområdet? Vill du utmana din kreativitet med varierande och spännande arbetssätt samtidigt som du går ett högskoleförberedande program?

På Bild och forminriktningen utvecklar du goda kunskaper inom det konstnärliga området. Du får en bredd och ett djup i olika gestaltande metoder och tekniker, med målet att du ska hitta ditt personliga bilduttryck och din kreativitet. Du får goda kunskaper i såväl traditionella som digitala metoder för konstnärligt skapande, visuell kommunikation och design. Du får arbeta i skulptur, måleri, illustration och foto vilket ger dig en unik kompetens som fångar in både den moderna digitala tekniken och det praktiska hantverket.

Estetiska programmet ger dig behörighet att studera på högskola inom exempelvis de samhällsvetenskapliga, kreativa och humanistiska områdena, där kunskaper i kommunikation och förmåga att tänka kreativt värderas högt.