Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Estetik & media

På estetik och medieinriktningen får du lära dig olika verktyg och tekniker för att arbeta med digitala bildproduktioner. Du får samtidigt en grundläggande behörighet till högskolan.

Inriktningens fokus ligger främst på undervisning i film, och animation, men täcker även in traditionell bildkunskap och fotografering.

Undervisningen i karaktärsämnena bygger på samma programvaror som används inom olika yrkesområden där den digitala bilden används som uttrycksmedel t.ex. dataspelsutveckling, grafisk design, foto och film. Du får dessutom tillgång till fullt utrustad film och fotostudio och en personlig dator med alla programvaror som du behöver under dina tre år här.

Se informationsfilmen som beskriver lite om de olika karaktärsämnena på Estetik och medieinriktningen på Lerums gymnasium. Filmen är producerad vårterminen 2020 av elever på inriktningen i kursen Film och TV-produktion.