Genesiskonsert

Artisttemat för årets slutproduktion för musikesteterna är Genesis "We Can´t dance". Konserter kommer att spelas för allmänheten, gymnasiets elever och inbjudna elever i årskurs 8.

För fjärde året i rad sätter årskurs 3-eleverna upp en konsert med ett artisttema. Tidigare har Pink Floyds "The Wall", Prince "Purple rain" och David Bowie varit i fokus. Detta år är det bild med texten kolla in länkarnaGenesis och även bandmedlemmarnas solokarriärer som gäller.

 Länkar till musikvideos och mer information

Se musikvideos och läs mer om Genesis och bandmedlemmarnas solokarriärer. Längs på sidan under rubriken "Mer information".

Samarbete mellan inriktningarna

Musikeleverna har under våren jobbat med att lära sig en mängd låtar från Genesis och soloprojekten för att sedan sätta ihop dessa till en föreställning. Bild och form-eleverna står för kläder och scenografi, estetik och media-eleverna för projicerade filmer samt några teater, musik och bildelever för dans och koreografi.

Spelschema:

För allmänheten

Onsdag 14 maj klockan 19.00. Biljetter köps via KomIn eller vid entrén.

bild med texen spelschemaTorsdag 15 maj klockan 19.00

För gymnasieelever

Torsdag 15 maj klockan 11.00
Fredag 16 maj klockan 10.30

För årskurs 8-or (anmälan krävs)

Fredag 16 maj klockan 13.30

Genesis stora hits

Genesis bildades i slutet av 60-talet och spelade till en början symfonisk rock som numera oftast kallas progressiv rock. I mitten av 70-talet hoppade den karismatiske sångaren Peter Gabriel av Genesis. Då klev bandets trummis Phil Collins fram till sångmicken. Bandet blev alltmer hitorienterade och fick en allt större publik. Idag finns fortfarande band som spelar den typen av musik. Exempelvis Dream Theatre, Opeth, Spocks Beard med flera.

När 80-talet började startade Phil Collins en lyckad solokarriär samtidigt som han fortfarande fortsatte med Genesis ända fram till mitten av 90-talet. Genesis övriga medlemmar har även de haft framgångsrika soloprojekt. Steve Hackett, gitarristen som fortsatte i den progressiva fåran, Basisten Mike Rutherford startade Mike & the Mechanics och har fått flera hitlåtar. Tony Banks gjorde några popskivor och har sedan komponerat musik för symfoniorkestrar.

Genesis fick stora hits med "Land of confusion", "In the air tonight" och "I can´t dance". Både Genesis och Peter Gabriel har blivit invalda i Rock & Roll Hall of Fame och sammanlagt har Genesis plus solokarriärer sålt ca 300 miljoner plattor.