Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Handels

Fokus på verkligheten! Handels- och administrationsprogrammet passar dig som vill ha en modern utbildning för en yrkeskarriär inom handel. Undervisningen varvas med praktik ute i näringslivet, föreläsare från branschen och roliga studiebesök.

Vi fokuserar på verkligheten och det du behöver för ditt kommande yrkesliv. Du får bland annat:

  • 17 veckors yrkespraktik (APL) i näringslivet
  • driva eget företag på riktigt med konceptet Ung Företagsamhet (UF)
  • teoretiska studier på ett praktiskt sätt under lektionstid
  • många intressanta, meningsfulla studiebesök ute i "verkligheten"
  • skapa butiksskyltningar och säljmiljöer i vår verkstad

Vi på handelsprogrammet erbjuder en modern utbildning för dig som tycker om möten med nya människor, tycker det är kul med handel och som vill arbeta med marknadsföring, sälj, evenemang och service. Programmet passar dig som tar dina studier på allvar och som vill ha ett yrke med goda karriärmöjligheter inom handeln direkt efter studenten. Efter avslutade studier kan du tillgodoräkna dig ett års yrkeserfarenhet, något som positivt påverkar din ingångslön. Under din tid hos oss har du även rätt att läsa in högskolebehörighet.

Vi samarbetar med näringslivet genom våra praktikplatser, studiebesök, case och gymnasiearbetet. Några av våra praktikplatser är bland andra: Jack & Jones, Media Markt, Lindex, Gina Tricot, Intersport, ICA, Cubus, Stadium, KappAhl, Lagerhaus och TGR.

Exempel på yrkesutgångar efter avslutade studier:

  • Butikssäljare
  • Marknadsassistent
  • Visual merchandiser (skyltning i butik)

Entreprenörskap genomsyrar hela utbildningen och passar även dig som i framtiden skulle vilja ha en egen butik eller ett digitalt handelsföretag.

Presentation från öppet hus

Se handels- och administrationsprogrammets presentation. Länk till Youtube, öppnas i nytt fönster.


Kontakt

Minna Hjelmqvist, programansvarig
Minna.Hjelmqvist@lerum.se, 0302-52 16 41

Lars Andersson, rektor
lars.andersson@lerum.se, 0302-52 13 40