Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Natur

För dig som är nyfiken på hur saker och ting fungerar och varför. Du lär dig att arbeta med ett vetenskapligt synsätt och ges möjlighet att använda dina kunskaper i tvärvetenskapliga projekt.

Naturvetenskapsprogrammet är studieförberedande och ger den bredaste behörigheten för vidare studier. Det finns två inriktningar, naturvetenskap samt naturvetenskap och samhälle med många kurser gemensamt.

När du läser naturvetenskapsprogrammet på Lerums gymnasium får du de bästa förutsättningarna för att möta nya kunskapsutmaningar.

Inriktningar

Naturvetenskap och Naturvetenskap och samhälle

Presentation från öppet hus

Här kan du se presentationen från öppet hus, länk till Youtube, öppnas i nytt fönster.

Teknik college
Teknikcollege på naturvetenskapsprogrammet

Från hösten 2021 är naturvetenskapsprogrammet på Lerums gymnasium ett certifierat teknikcollege*. Det betyder att du som elev kan läsa 300 poäng i utökade kurser för att öka din behörighet. Det ger dig en fördel inför arbetslivet eller vidare studier. Dessa kurser är schemalagda under din skoldag. De utökade kurserna är:

  • naturvetenskaplig specialisering
  • programmering och
  • engelska 7

På teknikcollege har du en nära kontakt med arbetslivet. Du samarbetar med företagen i kommunen i olika projekt, praktik och uppdrag. Under utbildningen skapar du kontakter med företagen som ger dig större chans till jobb efter studenten.

Diplom efter avslutade studier

När du tar studenten får du examensbevis och ett diplom. Diplomet är en kvalitetsstämpel på din utbildning och det kan du använda när du söker arbete. På Teknikcolleges webb kan du läsa mer om vad som krävs för att få diplom.

*Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningssamordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

Kontaktinformation

Lena Hillerström, programansvarig
e-post: lena.hillerstrom@lerum.se

Patrik Solerius, rektor 
e-post: Patrik.Solerius@lerum.se, telefon: 070-881 16 63 

Kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare hittar du här.