Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Teknik

Är du en entreprenör och en idéspruta som gillar matematik och teknik? Tänker du dig en framtid som ingenjör, arkitekt, designer, IT-utvecklare eller produktutvecklare? Brinner du för hållbar utveckling och är nyfiken på framtidens teknik? Då är teknikprogrammet något för dig. Från hösten 2018 är teknikprogrammet på Lerums gymnasium ett certifierat teknikcollege.

Du får arbeta tvärvetenskapligt och ur ett hållbarhetsperspektiv med teknik, människa, miljö och samhälle. Du får träna och vidareutveckla din kommunikativa förmåga i tal, skrift och visualisering.

Samspelet mellan människan, natur och teknik är kärnan i utbildningen. Teknikprogrammet ger dig en bred behörighet om du vill studera vidare på högskola och universitet och det ger dig många ingångar till ett spännande arbetsliv.

Under hela studietiden har du en nära kontakt med lokala och regionala företag, högskolor och institutioner. På Lerums gymnasium kan du läsa inriktningarna Design och produktutveckling och Informations- och medieteknik.

Presentation från öppet hus

Här kan du se presentationen från öppet hus, länk till Youtube, öppnas i nytt fönster.

Teknikcollege

teknikcollegeFoto av: teknikcollege Teknikprogrammet på Lerums gymnasium ett certifierat teknikcollege*. Det betyder att du som elev kan läsa 300 poäng i utökade kurser för att öka din behörighet. Det ger dig en fördel inför arbetslivet eller vidare studier. Dina 300 extra poäng är schemalagda under din skoldag.

På teknikcollege har du en nära kontakt med arbetslivet. Du samarbetar med företagen i kommunen i olika projekt, praktik och uppdrag. Under utbildningen skapar du kontakter med företagen som ger dig större chans till jobb efter studenten.

Diplom efter avslutade studier

När du tar studenten får du examensbevis och ett diplom. Diplomet är en kvalitetsstämpel på din utbildning och det kan du använda när du söker arbete. På Teknikcolleges webb kan du läsa mer om vad som krävs för att få diplom.

*Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningssamordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.


Kontaktinformation

Patrik Solerius, rektor
e-post: Patrik.Solerius@lerum.se, telefon 070-881 16 63

karolina Hallenberg, programansvarig
e-post: karolina.hallenberg@lerum.se

Torgny Bark, TC-ansvarig
e-post: torgny.bark@lerum.se

Kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare hittar du här.