Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Design & produktutveckling

Formge dina egna idéer! På teknikprogrammets inriktning Design och produktutveckling får du möjlighet att formge dina egna idéer. Du lär dig skissa, måla, skulptera, designa och konstruera egna produkter, utifrån kriterier som funktion, ergonomi och form.

designstol

Du förverkligar dina idéer med hjälp av skissteknik, modellbygge och datorstyrd konstruktion (CAD). Du får arbeta med flera olika material som glas, lera, trä, textiltryck och grafik. Du studerar designhistoria, arkitektur och gör studiebesök.

Med teknikprogrammets designinriktning är du väl förberedd att möta högskolans olika design- och arkitektutbildningar. Du får möjlighet att, förutom grundläggande behörighet, skaffa behörighet till tekniska och naturvetenskapliga utbildningar på högskola och universitet genom att du läser flera kurser i matematik, kemi och fysik.

 


Kontaktinformation

Rektor Patrik Solerius tillträder den 3 maj 2021. Under april kan du höra av dig till e-post gymnasium@lerum.se eller på telefon 0302-52 20 60 om du har frågor som rör teknikprogrammet.

karolina Hallenberg, programansvarig
karolina.hallenberg@lerum.se

Torgny Bark, TC-ansvarig
torgny.bark@lerum.se

Kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare hittar du här.