Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Informations- & medieteknik

Inom inriktningen Informations- och medieteknik får du lära dig tekniken som ligger bakom dagens datorspel och webbtjänster. Här får du möjlighet att arbeta med hela teknikutvecklingsprocessen, från idé till färdig produkt.

Du lär dig programmering, en viktig kunskap för att kunna förstå hur datorn fungerar och en nödvändighet för att kunna utveckla datorns fulla kapacitet. Vi går igenom grundläggande bildbehandling, webbdesign och datorgrafik i 2D och 3D.

Genom att välja teknikprogrammets inriktning Informations- och medieteknik får du en bred behörighet till universitet och högskola, när det gäller naturvetenskapliga utbildningar, civilingenjör och övriga utbildningar inom modern kommunikations- och medieteknik. 


Kontaktinformation

Kontaktinformation

Rektor Patrik Solerius tillträder den 3 maj 2021. Under april kan du höra av dig till e-post gymnasium@lerum.se eller på telefon 0302-52 20 60 om du har frågor som rör teknikprogrammet.

karolina Hallenberg, programansvarig
karolina.hallenberg@lerum.se

Torgny Bark, TC-ansvarig
torgny.bark@lerum.se

Kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare hittar du här.