Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Spetsundervisning

Spetsutbildningarna är en fantastisk chans för dig som har stort engagemang, nyfikenhet och särskilda ambitioner inom dessa ämnen. Hos oss får du kompisar och lärare som förstår som kan möta ditt intresse. Här har du chansen att utvecklas – något som är både lärorikt och kul.

Sedan snart 15 år tillbaka har elever från kommunens grundskolor med intresse för matematik kunnat läsa en integrerad kurs "spetsmatte" på Lerums Gymnasium. Syftet med spetsmatematiken är att stimulera elever med stort intresse för matematik, ge möjlighet att läsa in gymnasieskolans kurs matematik 1c under grundskoletiden och att ge möjlighet för matematikintresserade elever att börja sina gymnasiestudier med matematik 2c.

Detta under förutsättning att eleven påbörjar studier på natur- eller teknikprogrammet på Lerums Gymnasium.

 

Informationsmöte och anmälan

Ett återkommande informationsmöte hålls vanligtvis i september månad.
Hur det blir med informationsmötet inför läsåret 21/22 är inte klart än, men anmälan till kurs i spetsmatematik öppnar i början av höstterminen 2021. Då informeras elever i årskurs 8 på kommunens skolor om att de kan anmäla sig till spetsmatematiken.